Nu repar vi på Brunnen

Två män, en journalist och läkare, blir inlåsta i ett grovsoprum. De har känt varandra länge, men vänskapen har med åren förbytts till bitterhet och hat. Nu tvingas de samarbeta för att ta sig ut, men steg för steg avslöjas deras svek och brister. Kan de förlåta, eller stämmer det att bara en av dem kommer att kunna lämna rummet levande?

Det är anslaget i vår nya pjäs Fifty fifty. En mörk men humoristisk djupdykning i det skadskjutna, manliga psyket. Pjäsen är en enaktare som vi börjar repetera i november 2017 och har premiär på i februari 2018.

Fifty fifty är, precis som vår förra pjäs Som varje annan dag, skriven av Eskil Lundgren. Den tar upp frågor som maktlöshet, övergrepp och sexualitet. Allt från ett manligt perspektiv. Texten blev kusligt aktuell när skandalerna om sexövergrepp avslöjades i kampanjen #metoo.

Vi är ännu tidigt i repetitionsarbetet och texten kommer att utvecklas ända fram till premiär.

Björn Melander regisserar även denna gång och i rollerna finns Lars Andersson och Eskil Lundgren.

Vi är väldigt glada över att ha fått tag i replokal i Brunnen, som ligger vid Esperantoplatsen, granne med Kanotcentrum, mellan Järntorget och Stenpiren. Lokalen passar oss och pjäsen helt perfekt. Joakim Thedin har börjat jobba med scenografin för hur cool lokalen än är behövs en förhöjning. Helst hade vi också spelat på Brunnen, men som det ser ut nu måste vi flytta ut den första januari. Så var pjäsen får sin premiär är ännu inte klart.

Innan vi flyttar måste vi dock bara få möta publik på Brunnen, så vi kommer att ha en pre run, alltså en föruppsättning, någon gång i mellandagarna. Så håll koll efter det om du är nyfiken!

Vi har ont om tid och pengar men gott om ambition och glädje. Vi har redan fått igång några nya samarbeten och vi hoppas på fler. För vi klarar oss inte ensamma. Den insikten vet vi att vi delar med många där ute. Så har du lust att stötta finns alla möjligheter. Om inte annat kanske vi ordnar en stödfest så vi kan ses och snacka mer om projektet.

Om du vill följa arbetet kan du också följa vår sida på Facebook och vårt konto på Instagram. Sök efter Järnstudion så hittar du oss.