Pressen om Järnstudion

”Det skälver när lögnens rädslor kläs av.” ”Skådespelarna trivs… oerhört välskrivet… klok regi.”

Som varje annan dag fick ett gott mottagande i media.

Sommarens föreställning av Som varje annan dag på Brännö har blivit omskriven av flera medier. Föreställningen spelades tidigare i Göteborg, då flera recensenter gav sina omdömen.

Först ut att recensera vår urföreställning på Teater Trixter vintern och våren 2015 var Göteborgs-Posten. Recensent Sven Rånlund var inte utan invändningar, men gav oss en övervägande positiv recension.
”Spelet är starkt och engagerande…” ”I tomrummet efter mamman exploderar fördämningarna och urstoffet för psykologisk realism – lögn, svek, upprättelse – väller fram.”

Ur GP:s recension
Ur GP:s recension

 

Nästa tidning att kommentera föreställningen var Göteborgs fria tidning. Även där var recensent Kristin Öberg mycket positiv i sina omdömen.
”Skådespelarna trivs på scenen och framförallt lyckas de med att gestalta respektive karaktärs rättframhet och frustration. Eskil Lundgren har skapat ett oerhört välskrivet manus… Lägg därtill en klok regi där Björn Melander förstått vikten av att låta texten vara huvudkaraktär, och du har den igenkännande och känslosamma uppsättningen…”

Kultur- och nöjesjournalisten Kai Martin såg en av de sista föreställningarna i april 2015 och skrev en lyrisk recension.

”Det är alltså ett drama med väsentligt grund att gro och verka, i samma anda som ”Lång dags färd mot natt”, ”Natten är dagens mor”/”Kaos bor granne med gud”, ”Vem är rädd för Virginia Woolf”. Resultatet är så vibrerande starkt att jag fortfarande långt efter är omskakad, berörd och väckt i alla mina sinnen.”

Flera medier har också uppmärksammat oss inför premiären.

Förhandsreportage Göteborgs-Posten
Förhandsreportage Göteborgs-Posten

Göteborgs-Postens reporter Tobias Holmgren tog fasta på kraften i den längtan som gjorde att vi vågade släppa loss och skapa vår nya teatergrupp.

I Sveriges radio P4 pratade Eskil och Charlotta om hur pjäsen kom till, syskonrelationer och dåligt morgonhumör.

GT/Expressen skrev om Eskil och hur det kändes att byta karriär från journalistik till dramatik. ”Det är rätt befriande faktiskt, om man bara står ut med ångesten”, sa han bland annat.

Tidningen Centrum intervjuade Eskil på premiärdagen, och ställde bland annat frågan varför man ska gå på teater i en värld full av Ipads och datorer. Svaret: För det exklusiva ögonblicket. Läs hela intervjun på sidan 5 i pdf:tidningen här.

Men allra snabbast var Nöjesguiden, som tipsade om oss under rubriken Bäst just nu, redan en dryg vecka före vår premiär. Vi tackar för förtroendet och lovar att göra allt vad vi kan för att infria den förväntningen.