Nu tar vi plats i skärgården

Skärmavbild 2016-04-24 kl. 10.22.01 Brännö varv

En unik och galen blandning av industri, söderhav och skärgård. Där har du miljön för nypremiären av Som varje annan dag.

”Det här stället är speciellt… hur ska jag säga… det är väl… som skärgårdens Christiania.”

De två turisterna drog på munnen åt sin guides beskrivning, där de stod på vägen utanför Brännö varv och kikade in.

Hundra meter från färjeläget Brännö Rödsten ligger platsen som innehåller allt från varv, brädgård och loppmarknad till restaurang, bed and breakfast och cykelverksatad. Alla beskrivningar riskerar att bli platta. Brännö varv ska upplevas.

I sommar växer verksamheterna ytterligare och ger plats åt vintagebutik, hälsocenter och konstinstallationer bland annat.

Stället är så speciellt att det genast borde k-märkas av Göteborgs stad och bevaras för kommande generationer.

De två senaste åren har det också spelats fars på bryggan framför Café Varvet. Publiken har strömmat till och fått njuta av humor, glädje och skön stämning. I år flyttas teatern till ett gigantiskt tält på området, som under vintern fungerar som båtuppställningsplats, men som nu ska förvandlas till teaterscen. Farsen bytts mot dramatik, familjeuppgörelse och svart humor.

Järnstudion är stolt över att få fortsätta etablera Brännö varv som Göteborgs givna scen för sommarteater. Det kände vi direkt när vi första gången åkte ut för att kolla in stället.