Om oss

Vi är en teatergrupp i Göteborgs som just nu repeterar pjäsen Mannen på bryggan av Horace Engdahl. 12 maj 2024 kommer den att uruppföras på Pustervik i Göteborg

Järnstudion bildades 2014 under arbetet med dess första produktion; pjäsen Som varje annan dag.

De senaste tre åren har vi spelat En dåres försvarstal av Eskil Lundgren, efter Strindbergs roman. För regin står Björn Melander.

Här kan du läsa historien om hur vi kom till.

Vår hemmascen ligger på Norra Allégatan 8 i Göteborg. Den är inrymd i en psykologmottagning och tar endast 18 personer i publiken. Det blir en maximalt intim upplevelse att se en föreställning där. Men vi spelar också gärna på andra scener som gästspel eller turnéstopp.

Ett exempel på det var när vi hyrde Stora teatern i Göteborg för vår föreställning Fifty Fifty 2018. Ett annat när vi gästade Göteborgs stadsteater med En dåres försvarstal.

Vi drivs av lusten att berätta historier, att komma så nära livets förtätade ögonblick som möjligt, och kärlek till teaterkonsten. Vi har olika bakgrund, olika yrken och står på olika platser i livet, men vi har en gemensam vision: Att skapa Göteborgs bästa, mest vibrerande, teaterupplevelser.

Den självklara platsen för oss att verka på är kvarteren runt Järntorget. Här byggs ett originellt, livskraftigt och förlåtande Göteborg. En cool stad där alla får plats och där människors förhoppningar kan få bli verklighet. Vi tror att en livskraftig, pånyttfödd, teaterscen runt Järntorget kan hjälpa till med et. Vi vill ta plats i, och utveckla, det kraftcentrum för kreatörer som redan finns i området och vi vill ha dig med på resan.

Här når du oss!