Om oss

Vi är en teatergrupp i Göteborgs som just nu spelar pjäsen En dåres försvarstal av Eskil Lundgren, efter Strindbergs roman. För regin står Björn Melander.

Järnstudion bildades 2014 under arbetet med dess första produktion; pjäsen Som varje annan dag.

Här kan du läsa historien om hur vi kom till.

Vi drivs av lusten att berätta historier, att komma så nära inpå livets förtätade ögonblick som möjligt, och kärlek till teaterkonsten. Vi har olika bakgrund, olika yrken och står på olika platser i livet, men vi har en gemensam vision: Att skapa Göteborgs bästa, mest vibrerande, teaterupplevelser.

Den självklara platsen för oss att verka på är kvarteren runt Järntorget. Här byggs ett originellt, livskraftigt och förlåtande Göteborg. En cool stad där alla får plats och där människors förhoppningar kan få bli verklighet. Vi tror att en livskraftig, pånyttfödd, teaterscen runt Järntorget kan hjälpa till med det. Vi vill ta plats i, och utveckla, det kraftcentrum för kreatörer som redan finns i området och vi vill ha dig med på resan.

För vi saknar det mesta; en egen scen, teknik, en fast ensemble och så vidare och behöver därför hjälp och samarbeten. Det ser vi inte som en svaghet, utan tvärtom som en möjlighet att skapa något vitalt och vackert i samklang med vår samtid.

Här når du oss!