Älska Göteborg!

Mitt i mörkaste, slaskigaste och gråtyngsta november kom beskedet att Göteborgs stad beviljat stöd till vår produktion Fifty fifty. Det blir en sån energiinjektion och de sista hindren sopas bort. Vi kommer ha råd att göra ungefär det vi vill och behöver, som att hyra replokal och spellokal, göra scenografi och kostym, affischer och programblad och så vidare.

Men mest betyder kanske signalen att ”vi ser er och vill att ni gör detta.” Att vi tillför något som har ett värde för dom som bor här. Det är i alla fall så det känns.

 

Lasse läser manus på Brunnen.

Så kändes det också när vi tog plats på Brunnen. Att ett sånt ställe får finnas, ett hål i väggen som fylls av kreativitet i väntan på nästa byggprojekt, är ännu en anledning att älska stan. Och generositeten vi möttes av. Är det nåt vi önskar så är det att många liknande platser får bli tillgängliga även framåt när stora delar av stan nu ska grävas upp och byggas ut.

Repetitionerna går bra. Vi har jobbat om texten ett par gånger och nu landat i en version som vi tycker funkar, så just nu läser vi och testar idéer. Och fler nyheter är på gång, men det får vi återkomma till. Glöm inte att hålla ett öga på vår Instagram under tiden. Där gör vi nu en rejäl uppryckning!