Tre år med försvarstalet

Det var hösten 2021 som En dåres försvarstal hade sin officiella premiär. Då hade vi visserligen spelat ett antal gånger med ett after workupplägg. Efter det har resan varit brokig, utvecklande och oavbrutet rolig.

De flesta föreställningarna har vi haft på vår egen superintima scen mellan Järntorget och Hagakyrkan i Göteborg. Med endast 18 publikplatser 0oh en och åttiosex i takhöjd har vi kväll efter kväll mött publiken. Ofta har det blivit samtal och häng efteråt, antingen organiserade eller spontana.

Vi har också turnérat en del, mött publik i Dalsland, Västra Götaland och Östergötland. Vi har spelat i Göteboergs skärgård och på Stadsteatern i Göteborg.

Strindberg En dåres försvarstal Eskil Lundgren Järnstudion Göteborg teater Björn Melander
Snart tillbaka. Foto: Ola Kjelbye

Våren 2024 har föreställningen paus, men vi har inga planer på att den ska bli permanent. Redan till hösten räknar vi med att vara tillbaka och få leverera den första repliken igen: ”Min hustru är otrogen och det är mitt fel sägs det, för att jag är svartsjuk.”

Så fort vi spikat datum och släppt biljetter kommer info att finnas här och på vår facebooksida (som jag hoppas att du redan följer).