Hjälp i fotonöden

Det var brådis och dags för fotografering. Veckorna rullar snabbt på våren och vi behövde fixa affisch, flyers och andra trycksaker så vi kan berätta att vi fins ordentligt. Som fotograf lyckades vi knyta upp Ola Kjelbye, som rekade några fina ställen vid kusten för att ta en ”familjebild”. Vi bestämde oss gemensamt för att ta bilderna längst ute vid Hinsholmens småbåtshamn.

Det blev några trevliga timmar ihop, som vi också passade på att dokumentera.

Problemet när man anlitar en fotograf som Ola är att man får tillbaka ett helt gäng fina bilder. I det här fallet sextioåtta stycken. Hur väljer man ut den bästa ur den kollektionen? Många genomgångar blev det. Till slut var vi nere på fyra tänkbara bilder till en affisch:

Foto: Ola KjelbyeFoto: Ola Kjelbye  Foto: Ola Kjelbye Foto: Ola Kjelbye

Fortfarande hade vi olika meningar om vilken som var bäst och varför. Så vi tog vår publik till hjälp genom att ordna en omröstning på vår facebooksida. Vi bad helt enkelt om hjälp att rösta fram affischbilden genom att gilla eller lämna kommentarer. Och engagemanget blev stort. Det rasade in kommentarer och åsikter. Men när vi räknade ihop rösterna var de fördelade i stort sett jämnt med en viss övervikt för bild ett och fyra.

Till slut var det Björn som fick fälla avgörandet. ”Den här är bäst, de andra påstår saker”, sa han och pekade ut bild nummer ett. Så alla ni som tycker att det är no no med solglasögon på ensemblebilder, eller att spänningarna i de andra bilderna gjorde er nyfikna får ge er till tåls. Här är första förslaget på affisch:

Affisch 1

Det är inte omöjligt att det kommer dyka upp andra varianter av den på flyers, vepor och så vidare. Ännu har vi bara kopierat upp den i A4-format och väntar med att trycka den ”på riktigt”. Vem vet, vi kanske ändrar oss!

Vill du ha affischer att sätta upp på jobbet eller någon annanstans? Mejla, så grejar vi det.