Ny film – och laddning

Nu laddar vi för fullt inför nypremiären av Som varje annan dag. Vi passade på att uppdatera filmen om föreställningen. Samtidigt kan vi inte låta bli att göra nya planer inför framtiden.

En första tanke är att dokumentera föreställningen på film. Om allt går vägen kommer vi att göra det precis efter sista föreställningen 19 april. Vi gör det ihop med ABF och Öppna kanalen och kommer att använda oss av tre kameror. Vi hoppas att resultatet blir bra, trots att förutsättningarna inte kommer vara optimala. Ljussättning, scenografi och rummet i sig är ju optimerat för teater och inte filminspelning. Men vi har duktiga personer bakom kamerorna och vi litar på att de för ut mesta möjliga.

Jag har i olika sammanhang propagerat för teaterns exklusivitet, och att historien ska upplevas i nutid. Det kan tyckas gå emot tanken på tv-produktion och vi tror inte att upplevelserna kan jämföras med varandra. Men det känns också viktigt att dokumentera så gott det går för att ge fler intresserade möjlighet att se föreställningen och att ha något att visa upp om det skulle behövas.