En dåres försvarstal

”Antingen döljer sig här ett brott – eller så är jag galen” August Strindbergs febriga uppgörelse med äktenskapet i romanen En dåres försvarstal har blivit en monolog. 

I Järnstudions nya uppsättning kan du träffa författaren när han återvänt till sin vindskupa för att reda ut vad som egentligen hände under det tretton år långa äktenskapet. 

Avskalat, nedtonat och med kirurgisk skärpa går han igenom historien från det första mötet i myllret på Drottninggatan till det smärtsamma avskedet. Frågor om otrohet, lögner och galenskap vrids och vänds under en dryg timmes tid. Obevekligt blottlägger författaren sin hustru, men kanske ännu mer sig själv. Och målet är upprättelse. ”Jag måste få veta sanningen – för jag vill hämnas”

För regin står Björn Melander och texten, baserad på romanen, är skriven av Eskil Lundgren, som också spelar författaren.

Järnstudion är en teatergrupp i Göteborg som tidigare satt upp pjäserna Som varje annan dag och Fifty fifty. Båda skrivna av Eskil Lundgren och i regi av Björn Melander.

Plats: Järnstudion på Norra Allégatan 8

Speldatum: Kommer nya datum hösten 2024. Håll utkik!


Skaffa biljetter